Presentatie

Hoe voeg je video’s en muziek toe aan je presentatie?

Als er weinig mensen in de kerk zitten dan is zingen niet zo handig. Naast dat het niet zo lekker zingt klinkt het in de online uitzending helemaal nergens naar. Daarom wordt er in online kerkdiensten veel gebruik gemaakt van video’s en muziek, bijvoorbeeld via YouTube.

Video’s en muziek afspelen
Om je online uitzendingen niet alleen maar uit gesproken tekst te laten bestaan is het mooi om soms een video toe te voegen als lied. Of om een muziekbestand van een lied toe te voegen onder liedteksten. Zeker als er geen orgel of band is voor een stukje muziek. Je kunt dan een YouTube video groot in beeld zetten of via een mediaplayer een MP3-bestand afspelen en tegelijkertijd de presentatie in beeld zetten. Als je met PowerPoint werkt dan kun je een video of MP3-bestand ook embedden in je presentatie. Dit vraagt echter wel wat van degene die de beamer bedient en is foutgevoelig. Mooier is om een tool te gebruiken waarin je video’s kunt toevoegen en MP3-bestanden direct onder de presentatie kunt zetten.

YouTube en MP3’s via KerkBeamer
Met KerkBeamer kun je beamerpresentaties maken. Door liederen, bijbelteksten en PowerPoints toe te voegen maak je snel een kerkpresentatie. Via de KerkBeamer software speel je de presentatie vervolgens af in de kerk.

KerkBeamer kent ook de mogelijkheid om vanuit de software YouTube video’s, eigen MP4-video’s en MP3-bestanden toe te voegen. Deze kun je vervolgens direct via de software afspelen in de kerk en streamen naar KerkTV. Dat scheelt een flink aantal handelingen voor de beamist.

YouTube/MP4
YouTube video’s voeg je toe door bij “Onderdeel toevoegen” te kiezen voor YouTube/MP4. Plak vervolgens een URL van YouTube en klik op uploaden. KerkBeamer haalt de advertenties weg en zorgt ervoor dat de video direct in KerkBeamer weergegeven kan worden. Een eigen video toevoegen? Kies dan voor MP4 en selecteer een video op je computer. Details vind je in deze video:

MP3’s toevoegen onder dia’s
In kerkBeamer heb je de mogelijkheid om muziekbestanden toe te voegen onder dia’s. Dit kan bijvoorbeeld onder liederen, bijbelteksten, PowerPoint’s en tekstdia’s. Open een onderdeel en klik op “Audio toevoegen”. Wil je een muziekbestand van YouTube toevoegen? Plak dan de YouTube URL in de balk en klik op uploaden. KerkBeamer verwijderd de video en zorgt ervoor dat het muziekbestand wordt toegevoegd aan het betreffende onderdeel. Een eigen muziekbestand toevoegen kan in de vorm van een MP3. Kies deze optie na “Audio toevoegen”. Een muziekbestand speelt niet automatisch af zodra een dia in beeld staat. Via de controls kun je de muziek starten.


Bijpassende artikelen