Waarom deze website?

Online kerkdiensten zijn sinds de coronacrisis in sneltreinvaart opgezet. Doordat we ineens niet meer met meer dan 30 personen bij elkaar mochten komen in kerkgebouwen en 1,5 meter afstand moeten houden, hebben veel kerken ervoor gekozen fysieke kerkdiensten af te gelasten. Waar sommige kerken vrij gemakkelijk overgingen naar online uitzendingen; andere kerken moeten nog starten met het inrichten van de techniek en uitzoeken hoe dat online uitzenden nu precies gaat.

Via ons presentatiepakket, KerkBeamer, kregen wij veel vragen over het online uitzenden van kerkdiensten. Omdat er veel kennis ontbreekt over deze moderne manier van kerkdiensten houden hebben we besloten zoveel mogelijk kennis te bundelen en overzichtelijk beschikbaar te maken op deze website.

Initiatief van KerkBeamer
Deze website is een initiatief van KerkBeamer, het beampakket voor Nederlandse kerken. Met KerkBeamer ben je in staat om in 10 minuten een kerkpresentatie te maken, compleet met liederen, bijbelteksten, foto’s en alles wat maar nodig is in een kerkdienst. Doordat in KerkBeamer meer dan 9.000 liederen en bijbelvertalingen direct beschikbaar zijn in de software, kun je deze in een aantal klikken toevoegen aan je presentatie. Dat scheelt flink wat online zoekwerk.
Door gebruik te maken van een aparte green-screen layout kun je eenvoudig de beamerbeelden over een online uitzending leggen, zodat online bezoekers tegelijk naar de beelden en de beamerpresentatie kunnen kijken.

Meer informatie: kerkbeamer.nl