Techniek

Wat is KerkTV?

Via KerkTV kunnen kerkbezoekers en eventueel mensen van buitenaf online meekijken met kerkdiensten. Camera’s in de kerk nemen beelden op en zenden dit, via een technische installatie, naar een streamingplatform. Dit platform zendt de beelden op een bepaalde webpagina online uit. Dit heet KerkTV.

Aanbieders van KerkTV
Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van KerkTV. De bekendste zijn Kerkdienstgemist en Kerkomroep. Deze aanbieders verzorgen het opslaan en uitzenden van kerkdiensten. Zij zorgen ervoor dat een kerk een online platform heeft waarop diensten te bekijken zijn. Dit is een eigen pagina binnen bijvoorbeeld Kerkdienstgemist. Hier vindt je, naast de live uitzendingen, ook informatie over de voorganger of spreker, de liturgie en het thema van een dienst. Ook kun je er kerkdiensten terugkijken en bij Kerkdienstgemist kun je zelfs aan de collecte geven via Givt. Er zijn ook mogelijkheden om uitzendingen in de website van de kerk te ‘embedden’. Zo kunnen kerkgangers de uitzendingen bekijken via e kerkwebsite of een afgeschermd intranet.

Wat heb je nodig voor KerkTV?
Allereerst is er een stuk techniek nodig in de kerk. We hebben dit hier uitgebreid beschreven. Daarnaast zijn er uiteraard kijkers nodig, mensen die online naar de diensten kijken. Dit kan via een computer, tablet, settopbox of een App op je smartphone. Ook zijn er licenties nodig om auteursrechtelijk beschermd materiaal uit te mogen zenden. Voor informatie daarover verwijzen we je graag naar deze pagina van Kerkdienstgemist.nl

Bekijk op de websites van Kerkdienstgemist en Kerkomroep alle afzonderlijke opties.

Lees hier hoe je er in de kerk technisch voor zorgt dat camerabeelden en presentaties via een video-/audio-encoder naar KerkTV gestuurd worden.


Bijpassende artikelen